Sosyal Medya

Güncel

CHP gündemi haftalardır bambaşka:“Atatürk resmini kim indirildi”

CHP'de Atatürk portresinin indirilnesi raporu tamamlandı. Portreyi indirmekle suçlanan Altıok madde madde "Ben yapmadım" açıklaması yaptı.



CHP’de “Atatürk resmi indirildi” iddiasını araÅŸtırmak üzere atanan 3 muhakkik raporunu tamamladı. Kanaat raporunda “olayın var olduÄŸu, yaÅŸandığı, olayın doÄŸru olduÄŸu” tespiti yapıldı. CHP Grup Yönetimi Kurulu da hazırlanan rapor doÄŸrultusunda bir disiplin iÅŸlemi yapılıp yapılmayacağına karar verecek.

Atatürk portresi raporu tamamlandı Altıok savunma yazdı

DÄ°SÄ°PLÄ°N KARARI VERÄ°LEBÄ°LÄ°R

Muhakkikler tarafından hazırlanan rapor Grup Yönetimi Kurulu tarafından masaya yatırılacak. CHP Grup Yönetim Kurulu, Grup İç Yönetmeliğinin ilgili maddesi gereğince bu rapor sonucunda disiplin soruşturmasını gerektirecek bir durum varsa Grup Disiplin Kurulu'na yollayacak, eğer yoksa da rapor doğrultusunda kamuoyuna da gerekli bilgilendirme yapılacak.

ALTIOK'TAN MADDE MADDE "BEN İNDİRMEDİM" AÇIKLAMASI

Raporda Atatürk resmini kimin indirdiğinin açıklanıp açıklanmadığı henüz bilinmiyor. Söz konusu tartışmada adı geçen ve Atatürk resmini indirdiği iddia edilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı da bir açıklama yaptı.

Akatlı’nın Odatv’ye gönderdiÄŸi açıklamada, “O kiÅŸi ben deÄŸilim. Atatürk'e baÄŸlılığım sorgulanamaz. Atatürk portresi ve ben buradayım. Buyrun gelin recm edip rahatlayın! Ve siyasetin önünü açın..” dedi.

“Cumhuriyet'imizin kurucusu, aydınlanma devriminin mimarı Atatürk'ün emaneti Cumhuriyet kazanımlarını gelecek kuÅŸaklara aktarmak, onun çağının çok ilerisinde öngörü ve vizyonunu sürdürmekle yükümlü deneyimli eski milletvekilleri partiden ihraç edilmem için imza toplamış. Herbiri siyasetin türlü oyunlarını, siyasi ikbal yozluklarına benden fazla tanıklık etmiÅŸ, derinlikli vekillerin cadı avına çıkmış gibi ÅŸehvetle imza toplarken sormaya ihtiyaç duymadığı görülen bazı soruları ben sorayım...

1- Meclis'te bulunan Atatürk portresini "yeni ÅŸeyler söylemek gerek" gibi iri ve iddialı bir çıkışla indiren hatta iddia edildiÄŸi üzre çöpe atan vekil resmi gizlice, sessiz sedasız ve farkedilmeyeceÄŸini düşünerek mi indirmiÅŸ ki bu mesele günlerdir konuÅŸulup dururken sessiz kalıyor? Ä°ÅŸte yeni ÅŸeyler söylemeye daha iyi fırsat mı var?

2- Bu güne kadar söylem ve çıkışlarım yüzünden türlü zorluk göğüsleyen ben 5 yıl iÅŸsiz kaldığımda bile bugünlerde adet olduÄŸu ÅŸekilde "maksadı bilemedim, yanlış anlaşıldım..." soysuzluÄŸunu göstermiÅŸ miyim ki ÅŸimdi saklanacağım? Ä°ndirsem ben indirdim derim, niye demeyeyim?

3- Net bir ifadeyle "ben indirmedim" dememe raÄŸmen bu vekillerden biri dahi beni aramış, dedikodu ve magazin düzeyinden öteye gitmeyen ve birbirini tutmayan iddiaları sormuÅŸ mu ki ısrarla ismimi zikretmekte beis görmüyorlar?

4- Bu kiÅŸiler dedemin Atatürk ilkelerine baÄŸlılığı nedeniyle dönemin İçiÅŸleri bakanı Namık Gedik tarafından soyadını deÄŸiÅŸtirmeye zorlandığını ve direndiÄŸi için iflas ettirildiÄŸini biliyorlar mı? Bilmezler elbet nereden bilecekler zira arÅŸiv hafiyesi gazeteci dostları okuyup araÅŸtırmaya deÄŸil kin üretmeye meraklı.

5- Hem anne hem baba tarafından Atatürk'ün ideolojisine, aydınlığına baÄŸlı partili bir aileye mensup olduÄŸumu da bilmezler belki ama hepsi Atatürk ilkelerine, O'nun kurduÄŸu Cumhuriyet'e, laikliÄŸe karşı ayaklanmış yobazların canımı aldığını pekala bilirler. 22 yıllık adalet mücadelemde daima hedef alınan deÄŸerlere sahip çıkarak isyanımı dile getirdiÄŸimi de bilirler ama nedense bilmezden gelirler. Peki bu bilinçli hedef alışla mücadelemi zayıflatmak, sorgulatmak hangi ideolojinin, kimlerin iÅŸine yarar?

6- Haydi beni tanımaya zahmet edip kitaplarımı okumadınız, insan hakları eÄŸitim sunuÅŸlarıma, siyasette kadın olmakla ilgili seminerlerime katılmadınız, Ata'nın sözleriyle vurguladıklarıma tanık olmadınız; bir kadının, hele ki siyaset alanında mücadele eden bir kadının Atatürk'e karşı olabilmesi mümkün mü? Bunu da mı düşünemediniz?

7- Böylesi karanlık bir zamanda toplumdaki yarılmaya karşı barış ve huzuru saÄŸlayabilecek tüm kesimleri bir araya getirebilecek tek parti olan CHP'yi bu mesnetsiz iddia ile hedef almak, yıpratmak ya da bunu amaçlayanların ekmeÄŸine yaÄŸ sürecek sonsuz bir tartışmaya kilitlemek kimin iÅŸine yarar?

8- Bunu anlamak için isimlere ve söylentilere odaklı kirli gazetecilik yaparak durumu köpürten yayın organlarının hangileri olduÄŸuna bakmak yetmez mi? Kimi yandaÅŸ ve havuz medyası mensubu kimi baÅŸka partilerin tetikçisi Yeni Asır, Yeni Åžafak, Yeni Akit, GüneÅŸ, Sabah, Aydınlık, Ãœlke tv, Kanal 24, Ulusal Kanal ve adını bile anmaya deÄŸmeyecek eriÅŸimde kimi internet sitelerinin konuya düşkünlüğü bir ÅŸey anlatmıyor mu?

9- Haydi Bilal'e sorar gibi ÅŸunu da sorayım duvardaki portre mi kartpostal kadar yoksa vekillerin hepsinin odasında çöp konteyneri mi var?

"O KİŞİ BEN DEĞİLİM"

Şimdi son kez söylüyorum. O kişi ben değilim. Atatürk'e bağlılığım sorgulanamaz. Atatürk portresi ve ben buradayım. Buyrun gelin recm edip rahatlayın! Ve siyasetin önünü açın zira barış için, çatışmasızlık için, çocuk ölümlerine, tecavüzlere, kadın cinayetlerine karşı, terörist yaftası ile mafya babalarına hedef gösterilen akademisyen ve sanatçılar için verilecek imzalar var.

Zeynep Altıok Akatlı

CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.